Κόσμος

Ο Ντιμιτρόφ… “αποκηρύσσει” τον Μέγα Αλέξανδρο – “Δεν έχουμε ανάγκη ρίζες 2.000 ετών”

Έτοιμη να... "αποκηρύξει" τον Μέγα Αλέξανδρο είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Κατά τη διήμερη άτυπη διευρυμένη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση”.

Σύμφωνα και με όσα μετέδωσε η Καθημερινή, σημείωσε πως «είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας».

Από την μεριά του αρμόδιο επίτροπος της Κομισιόν για την διεύρυνση της Ε.Ε, τόνισε πως μπορεί μέχρι τον Ιούλιο να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς