Ελλάδα

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού – Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους

Ένταση επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου (24.02.2018) στις φυλακές Κορυδαλλού. Κρατούμενοι αντέδρασαν στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη στο κελί του κρατουμένου Κωνστατίνου Γιατζόγλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί “άρπαξαν” βίαια τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τρομοδέματα, χωρίς εκείνος να προλάβει να πάρει ούτε καν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί για να τον μεταφέρουν, ωστόσο, οι κρατούμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

“Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο”

Να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα στην σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου “ανέβηκε” και φωτογραφία από πράγματα που όπως τονίζεται “πήραν” οι κρατούμενοι με σκοπό να επιτύχουν την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρεται: “Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο. Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.  Απαιτούν να έρθουν εκπρόσωποι του υπουργείου…

filakes

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας που διαμαρτύρονται πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν του χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 28
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων