Πολιτική

Στήνονται ξανά κάλπες στην Βουλή! “Αντεπίθεση” της ΝΔ για τους υπουργούς υγείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Κάτω από το βαρύ κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη (08.03.2018). Η συνεδρίαση θα γίνει για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους υπουργούς Υγείας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η συνεδρίαση θα είναι υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών αρχηγών και θα αφορά τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη σχετικά με το αδίκημα της απιστίας από την πολιτική τους για την φαρμακευτική δαπάνη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων, αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, και να τηρηθεί αυστηρότητα στους χρόνους ομιλίας ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι τις 10:30 βράδυ οπότε θα στηθούν οι τρείς ονομαστικές κάλπες για τους ελεγχόμενους και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία.

Η σειρά των ομιλιών

Σύμφωνα με την οργάνωση της συζήτησης, θα υπάρξει ένας κύκλος από τους 8 εισηγητές των κομμάτων και ενός από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Μετά θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδιαμέσως οι 3 ελεγχόμενοι υπουργοί. Εκ μέρους της κυβέρνησης θα μιλήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς οι καθ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Υγείας.

Αμέσως μετά θα ανοίξει ο κύκλος των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών, με τους περισσότερους ήδη να έχουν γνωστοποιήσει ότι θα θελήσουν τον λόγο.

Η συζήτηση πάντως, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και Πρωθυπουργού, εκτιμάται ότι θα έχει αναφορές και περί της εξωτερικής πολιτικής.

Η αυριανή συνεδρίαση, μπορεί να μην «φτάσει» τους χρόνους της προηγούμενης συζήτησης και σύστασης προκαταρτικής επιτροπής για τη Novartis, που τελείωσε μετά από 21 ώρες καθώς ήταν 10 τα πολιτικά πρόσωπα που αφορούσε η δικογραφία, όμως και πάλι εκτιμάται ότι θα είναι μακρά…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα