Κόσμος

Alex Stamos: Ο Έλληνας επικεφαλής ασφαλείας του Facebook που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του!

Τον λένε Alex Stamos, είναι ελληνικής καταγωγής και το όνομά του βρέθηκε στην δίνη του σκανδάλου του Facebook. Ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook σύμφωνα με το Business Insider θα φύγει από τον κολοσσό των social media τον Αύγουστο. Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν και οι New York Times.

Ο Stamos λένε οι ίδιες πληροφορίες ήταν υπέρ της άποψης να βγούν όλα στο φως από την εταιρεία σύμφωνα με ανώνυμες πηγές αλλά αυτό τον έφεραν σε αντιπαράθεση με άλλα κορυφαία στελέχη του Facebook.

O Stamos, ένας επαγγελματίας με πολύ καλό όνομα στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, είδε τις αρμοδιότητές του να ψαλιδίζονται από τον περασμένο Δεκέμβριο και για τον λόγο αυτό ετοιμάζεται αν εγκαταλείψει την εταιρεία.

Λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται το Facebook ο Stamos τουίταρε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται όπως και πριν.

https://twitter.com/alexstamos/status/975875310896914433

Με γραπτή του δήλωση στο Business Insider το Facebook τόνισε ότι ο Stamos εξακολουθεί να είναι επικεφαλής ασφαλείας.

“Είναι σε αυτή την θέση εδώ και τρία χρόνια και ηγείται των προσπαθειών μας ιδιαίτερα στον τομέα των ρίσκων ασφαλείας. Είναι ένα αξιόλογο μέλος της ομάδας μας και είμαστε ευγνώμονες για όσα προσφέρει καθημερινά”, ανέφερε η δήλωση.

Ο Alex Stamos δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stamos συγκρούεται με τους εργοδότες του για θέματα ασφαλείας. Ηταν στο παρελθόν επικεφαλής ασφαλείας στην Yahoo. Εφυγε όμως όταν συγκρούστηκε με την διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo Marissa Mayer όταν εκείνη συμφώνησε να δώσει πρόσβαση στα email των χρηστών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Απόφοιτος του Μπέρκλει ο Stamos σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και ήταν συνιδρυτής εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εταιρεία πουλήθηκε το 2010 έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων σε βρετανική εταιρεία.

Είναι εργασιομανής. Μάλιστα δουλεύει τόσο πολύ που οι πρώτες διακοπές που πήγε με την φίλη του – που τώρα είναι και η σύζυγός του ήταν σε ένα συνέδριο για χάκερς το 2002 στο Las Vegas.

Εκτός από το Facebook ο Stamos λατρεύει το twitter αφού τουιτάρει ακατάπαυστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε στα 100 του χρόνια ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος αφροαμερικανός πιλότος των «Tuskegee» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τζορτζ Χάρντι υπήρξε ο τελευταίος αφροαμερικανός πιλότος του θρυλικού σμήνους Tuskegee – αφιέρωσε τη ζωή του πολεμώντας όχι μόνο τους εχθρούς των ΗΠΑ, αλλά και τον φυλετικό διαχωρισμό
Ο πιλότος Τζορτζ Χάρντι
Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα γιορτάζουν 33 χρόνια γάμου: «Η καλύτερη απόφαση που πήρα ήταν να σε παντρευτώ»
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και η πρώην Πρώτη Κυρία γιόρτασαν την 33η επέτειο του γάμου τους μοιράζοντας μια τρυφερή φωτογραφία στα social media, παρά τις επίμονες φήμες για κρίση στον γάμο τους
Η Μισέλ Ομπάμα με τον Μπαράκ Ομπάμα 1
Το Ισραήλ πάγωσε τις επιχειρήσεις στη Γάζα μετά το μήνυμα Τραμπ - «Αγκάθι» ο αφοπλισμός της Χαμάς
Τα επόμενα βήματα από τις δύο πλευρές - Πανηγυρίζουν στη Γάζα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χαμάς να ζητάει περισσότερες διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με το Ισραήλ
γάζα 10