Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν μειώνεται το ακατάσχετο το κομμάτων

Σε σκοπιμότητα και άγνοια αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μείωση του ακατάσχετου των κομμάτων, με αφορμή διευκρινιστική διάταξη για την κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα.

Η τροπολογία είναι ερμηνευτική, δηλαδή δεν θεσπίζει τίποτα καινούργιο, ούτε αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο, παρά μόνο διασαφηνίζει το περιεχόμενο μιας διάταξης που ήδη ισχύει (αρ. 7 παρ. 7 του νόμου 3023/2002) και συγκεκριμένα καθιστά σαφές ότι με το 50% της κρατικής χρηματοδότησης πρέπει να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα των κομμάτων, διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σημειώνουν ακόμα, ότι η διάταξη δεν έχει καμία σχέση με το ακατάσχετο της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, το οποίο ρυθμίζεται σε άλλο άρθρο (αρ. 1 παρ. 7 του νόμου 3023/2002). Όπως διευκρινίζουν, το ακατάσχετο είναι μόλις το 10% της κρατικής χρηματοδότησης (δηλαδή 90% μπορεί να κατασχεθεί κανονικά από τις τράπεζες) και δεν έχει σχέση με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά αφορά μόνο αυτά που εξυπηρετούνται κανονικά. Διότι εάν ένα δάνειο δεν εξυπηρετείται, το 50% του ανεκχώρητου δεν έχει καμία ισχύ, ούτε προστατεύει το κόμμα που οφείλει, αλλά ισχύει το ακατάσχετο του 10%, προσθέτουν πηγές του υπουργείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ώρα αποκαλύψεων για τον Αλέξη Τσίπρα: Πρώην υπουργοί και τεχνοκράτες στο επιστημονικό συμβούλιο – Χουλιαράκης, Τζήμητρα, Λάλη και Γαβρόγλου ανάμεσά τους
Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κόμματος ομπρέλα για τα κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του
O Αλέξης Τσίπρας 19
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Η παρουσία της Αστυνομίας υπήρξε διακριτική την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα την ημέρα της παρέλασης, όπως και τις προηγούμενες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας και ο στόχος να μη δυναμιτιστεί το κλίμα επιτεύχθηκε
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας 51
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
42
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156