Πολιτική

Παράταση ενός μήνα ζητά η επιτροπή για τη Novartis

Παράταση εργασιών ενός μήνα, ζήτησε η Προκαταρτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεσης Novartis σε σχέση με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται.

Το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που έχουν απομείνει στην Επιτροπή θα συζητήσουν το θέμα της αρμοδιότητας της σχετικά με την διερεύνησης της υπόθεσης ή την παραπομπή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη.

Στην Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, διαβάστηκαν οι απαντητικές αρνητικές επιστολές που έστειλαν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν να προσέλθουν για να εκφράσουν γνώμη σχετικά με διαδικαστικά θέματα, αλλά θέλουν την διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των μαρτύρων.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις δύο νέες συσχετιζόμενες δικογραφίες για τα εμβόλια και τα αντιϊκά φάρμακα που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από την Δικαιοσύνη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η επιτροπή αποφάσισε μα εξετάσει και να αποφασίσει το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της Προκαταρκτικής για το εάν τα τυχόν διερευνώμενα αδικήματα εμπίπτουν στην προστασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους υφυπουργούς ή όχι είναι αδικήματα που δεν συνδέονται με τα υπουργικά καθήκοντα και επομένως η δικογραφία θα πρέπει να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη για διερευνηθούν όπως γίνεται με τα αδικήματα του «μαύρου» χρήματος.

Άποψη, που έχει υποστηριχθεί και περιγραφεί σε όλους τους τόνους από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σε μια τέτοια απόφαση η Επιτροπή, ουσιαστικά το επόμενο διάστημα αφού κλείσει το θέμα της αρμοδιότητας θα προχωρήσει στη σύνταξη του πορίσματός της. Στη διαδικασία αυτή είτε θα επανέλθουν τα κόμματα που έχουν αποχωρήσει είτε θα στείλουν τις θέσεις τους εάν θελήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα και προεκλογικά μέτρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – «Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ»
Επίσης σχολίαζαν τις αναρτήσεις της Ομάδας Αλήθειας αργά χθες το βράδυ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι διαφήμιση στον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Ευρωπαϊκό Plan B κατά της ακρίβειας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο – Στα 800 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης από την αρχή του πολέμου
«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε ένα σοκ τέτοιου μεγέθους»
O Κυριάκος Μητσοτάκης