Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Στουρνάρα σε δυο προστατευόμενους μάρτυρες

Μήνυση κατά δυο των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis υπέβαλε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (04.04.2018), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”. Και οι δυο φέρονται να τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis.

Ο διοικητής της ΤτΕ στρέφεται εναντίον των δυο προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους κατηγορεί για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ για τη μήνυση που υπέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας – Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι
«Ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να γράψει όσα βιβλία θέλει, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει»», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 8
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
75