Κόσμος

Ιράκ: Βομβιστική επίθεση σε κηδεία! 16 νεκροί και 14 τραυματίες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της κηδείας Ιρακινών παραστρατιωτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την Τετάρτη.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν. Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ένα από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που καταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επειδή στην περιοχή είχε ήδη πέσει το σκοτάδι και οι κάτοικοι φοβούνταν ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν στήσει ενέδρα στους δρόμους της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Στο χωριό Ασντίρα επρόκειτο να κηδευτούν πέντε μαχητές της παραστρατιωτικής σιιτικής οργάνωσης Χασντ αλ Σαάμπι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους, μαχόμενη στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Οι άνδρες αυτοί έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση από τους τζιχαντιστές, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση