Πολιτική

Στο “κόκκινο” η κόντρα ΝΔ – ΥΠΟΙΚ για τον υπάλληλο του Τσακαλώτου

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ωστόσο ότι αυτό «δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη».

«1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;» ρωτά η ΝΔ με την ανακοίνωσή της.

ΥΠΟΙΚ: Η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η ΝΔ έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα

«Επαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του υπουργού Οικονομικών.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», απάντησε το υπουργείο Οικονομικών στη νέα ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 50