Κόσμος

Παγκόσμια ικανοποίηση για την συνάντηση των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας

Με ικανοποίηση δέχτηκε η.. υφήλιος την συνάντηση κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας, η οποία κατέληξε και σε συμφωνία για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» συνάντηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μόνον οι πράξεις στο μέλλον θα επιτρέψουν να κριθεί ποιες θα είναι οι εν εξελίξει αλλαγές.

«Έπειτα από ένα τρελό έτος εκτοξεύσεων πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών, μια ιστορική συνάντηση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε. Θετικά πράγματα συμβαίνουν αλλά μόνο ο χρόνος θα επιτρέψει να κριθούν!» έγραψε στο τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ εκτίμησε εξάλλου πως οι Αμερικανοί πρέπει να είναι «περήφανοι» για την εξέλιξη της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι οι πολίτες τους πρέπει να είναι αληθινά περήφανοι για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κορέα!» έγραψε σε ένα δεύτερο πρωινό τουίτ, αναφερόμενος στη δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα οι δύο Κορέες να επιδιώξουν αυτή τη χρονιά να θέσουν μόνιμα τέλος στον πόλεμο.

Ο Τραμπ χαιρέτισε επίσης την «πολύτιμη βοήθεια» του Κινέζου προέδρου.

«Να μην ξεχάσουμε την πολύτιμη βοήθεια που ο φίλος μου, ο πρόεδρος Σι της Κίνας, προσέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Χωρίς εκείνον, θα ήταν μια διαδικασία πολύ πιο μακρά και σκληρή», έγραψε σε ένα τουίτ ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΝΑΤΟ: Ενθαρρυντική συνάντηση

Το ΝΑΤΟ την χαρακτήρισε «ενθαρρυντική», υπογραμμίζοντας πάντως ότι μένουν πολλά να γίνουν. «Είναι ένα πρώτο βήμα. Είναι ενθαρρυντικό, όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχει πολλή δύσκολη δουλειά να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Βρετανία: Ιστορική σύνοδος κορυφής

Και από την μεριά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε τις θετικές εξελίξεις σε μια «ιστορική» σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών των δύο κορεατικών κρατών λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει τώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση.

«Χαιρετίζω την ανακοίνωση ότι οι δύο Κορέες θα εργαστούν προς μια ολοκληρωμένη, αξιόπιστη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την αποκλιμάκωση των εντάσεων στα σύνορα», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.

«Αυτή η ιστορική σύνοδος κορυφής δεν αποτελεί από μόνη της το τέλος…Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίζει να εργάζεται με τους διεθνούς εταίρους μας για να εφαρμόσει αυστηρά τις ισχύουσες κυρώσεις έως την ώρα που η Βόρεια Κορέα θα μετατρέψει τις δεσμεύσεις της σε συγκεκριμένα βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ιαπωνία: Ειλικρινείς οι συνομιλίες

Στο Τόκιο, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαιρέτισε επίσης τη συνάντηση των ηγετών των δύο κορεατικών κρατών προσθέτοντας πως ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν «συγκεκριμένες δράσεις».

«Θέλω να χαιρετίσω αυτό το θετικό βήμα προς μια συνολική επίλυση πολλών ζητημάτων που αφορούν τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες «ειλικρινείς συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας». «Ελπίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θα δεσμευθεί σε συγκεκριμένες δράσεις απ’ αυτή τη συνάντηση και μέσω μιας συνάντησης κορυφής ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τη συνεργασία τους

Εξάλλου στη Μόσχα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να διευκολύνει τη συνεργασία ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μεταξύ άλλων και στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών, του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου 1
Η κηδεία του Τσάρλι Κερκ μέσα από φωτογραφίες: Ο εμπρηστικός Τραμπ, η χήρα Έρικα, η επανασύνδεση με Μασκ και το μέλλον του MAGA μετά τη δολοφονία
Η πεντάωρη τελετή μνήμης για τον ιδρυτή του κινήματος Turning Point USA Τσάρλι Κερκ ξεπέρασε τα όρια ενός αποχαιρετισμού και εξελίχθηκε σε θρησκευτική και πολιτική σύναξη
Έρικα Κερκ 2
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
1
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5
«Η Αμερική πενθεί, ο Τσάρλι Κερκ δεν μισούσε τους αντιπάλους του, εγώ τους μισώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του ακτιβιστή
Παρών ήταν ο Έλον Μασκ που κάθισε μαζί με τον Τραμπ μετά από καιρό - Αιχμές του Αμερικανού προέδρου για το κόψιμο του σόου του Τζίμι Κίμελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την χήρα του Τσάρλι Κερκ REUTERS 12