Κόσμος

Συναγερμός στην Τουρκία! Συνέλαβαν σκληρό τζιχαντιστή λίγο πριν περάσει στην Ελλάδα με βάρκα!

- Πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους του Ισλαμικού Κράτους! - Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας συνελήφθη στην Σμύρνη λίγο πριν επιβιβαστεί σε βάρκα για την Ελλάδα - Όλα δείχνουν πως θα επιχειρούσε να περάσει στην χώρα μας ως πρόσφυγας και στην συνέχεια να μεταβεί στην κεντρική Ευρώπη - Μόνο τα αρχικά του δίνονται μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα από την Τουρκία - Οι Τούρκοι αναφέρουν πως είναι πολύ κοντά στον αρχηγό του ISIS, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Μια ακόμη υπόθεση που αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Που αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί φωτιά από μία… σπίθα. Μια σύλληψη στην Τουρκία κυριαρχεί στα ΜΜΕ της γείτονος, τα οποία εμπλέκουν και την χώρα μας.

Η είδηση που δημιούργησε συναγερμό στην Τουρκία

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη απόψε, Παρασκευή 27.04.2018, στην Σμύρνη.

[read4more]

Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα; Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύλληψη έγινε ενώ ο άνδρας ετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε βάρκα με προορισμό την χώρα μας!

Το τουρκικό τηλεοπτική δίκτυο NTV ήταν αυτό που μετέδωσε πρώτο την είδηση.

Αναφέρει πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας, συνέλαβαν αυτόν τον άνδρα.

Τουρκία isis

Μέχρι στιγμής, τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν στην δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του ονόματός του. Τα οποία είναι ΚΕΧ. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος μιας συγκεκριμένης περιοχής που ελέγχει το ISIS στην Συρία αλλά και στενός συνεργάτης του ηγέτη των τζιχαντιστών, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο άνδρας αυτός, μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Συρία, ετοιμάζονταν να περάσει στην Ελλάδα κι από εκεί στην δυτική Ευρώπη. Η σύλληψη έγινε, όπως προαναφέραμε, στην Σμύρνη και όλα δείχνουν πως ο συλληφθείς επιχείρησε να “περάσει” ως πρόσφυγας.

Click4more: «Καμπανάκι» για το μεταναστευτικό στην Βουλή – «Ο Ερντογάν αυξάνει τις ροές και στον Έβρο»

Όλα αυτά ενώ στην Τουρκία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, ενώ τον τελευταίο καιρό οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Τόσο από τον Έβρο, όσο και από τα ελληνικά νησιά.

Εύκολα, βέβαια, μπορεί κανείς να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η υπόθεση αν ο συλληφθείς κατάφερνε όντως να περάσει στην χώρα μας από την Τουρκία. Ειδικά εφόσον πρόκειται για ηγετικό στέλεχος των φονταμενταλιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους…

Δείτε το σχετικό βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2