Κόσμος

BBC: Ο έλληνας γιατρός που “ενώνει” τους πεθαμένους με τους ζωντανούς

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Στο ρεπορτάζ μιλάει ο γιατρός Παύλος Παυλίδης ο οποίος εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να ενώσει τους ζωντανούς με τους πεθαμένους.

Τι σημαίνει αυτό; Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους προσπαθώντας να βρουν μια καλύτερη ζωή διασχίζοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες τα πολλές φορές ορμητικά νερά του. Όπως ένα ζευγάρι από το Ιράν που έχασαν το αγοράκι τους. Στο οδοιπορικό ο έλληνας γιατρός εξηγεί πως συλλέγει τα προσωπικά αντικείμενα του κάθε πρόσφυγα που εντοπίζεται νεκρός και από αυτά ίσως κάππια στιγμή να αναγνωρισθεί από τους συγγενείς του από όποια γωνιά της γης και αν τον ψάχνουν.

Κάθε νεκρός πρόσφυγας όταν δεν βρίσκονται στοιχεία ταυτότητας έχει έναν μοναδικό αριθμό. Μαζί με αυτόν τον αριθμό και δείγμα DNA ο γιατρός ελπίζει ότι θα μπορέσουν να τον αναγνωρίσουν. Ο τίτλος του οδοιπορικού είναι «Πτώμα χωρίς όνομα» και είναι αληθινά συγκλονιστικό και βαθιά ανθρώπινο αφού δείχνει το δράμα των ανθρώπων που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο συναντούν στο διάβα τους τον θάνατο και την λησμονιά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του BBC

‘It’s a body without a name’

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα