Κόσμος

“Ο Τραμπ είναι έτοιμος για συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν” διαβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «έτοιμος» να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για τη σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη συνεχίζονται, παρά τις αμφιβολίες που αφήνει να αιωρούνται η Πιονγκγιάνγκ.

«Τίποτα δεν άλλαξε εν γνώσει μας με τη Βόρεια Κορέα, δεν μας έχουν πει τίποτα» επισήμανε από το Οβάλ Γραφείο. «Θα δούμε» πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

«Εάν η συνάντηση γίνει, θα γίνει κι αν δεν γίνει, θα περάσουμε στο επόμενο βήμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε επίσης ότι το «λιβυκό μοντέλο» της αποπυρηνικοποίησης δεν είναι, σε καμία περίπτωση, εκείνο που ο ίδιος θα επιθυμούσε να προτείνει για την κορεατική χερσόνησο.

«Το λιβυκό μοντέλο δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που έχουμε κατά νου» είπε ο Ρεπουμπλικάνος, κρατώντας αποστάσεις από τον σύμβουλό του εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, που πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε ότι αυτό ήταν το σημείο αναφοράς για την αμερικανική κυβέρνηση στις προσεχείς διαπραγματεύσεις, προκαλώντας την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τραμπ τόνισε ότι η συμφωνία που εκείνος επιζητά θα προστατεύει τον Κιμ: «Θα είναι εκεί, θα κυβερνά τη χώρα του, η χώρα του θα είναι πολύ πλούσια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: H Ρωσία εξοπλίζει το Ιράν με δορυφορικά δεδομένα και drones για πλήγματα στη Μέση Ανατολή
Η Μόσχα έχει επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη στρατιωτική συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσει την Τεχεράνη να παραμείνει στον αγώνα ενάντια στη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Shahed, που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία, πετάει στον ουρανό λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει κτίρια στο Κίεβο της Ουκρανίας
Ο Σον Πεν επισκέφτηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου – «Ξέρουμε πως είναι ένας αληθινός φίλος της χώρας»
Ο ηθοποιός επέλεξε και να επισκεφτεί το Κίεβο και να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος τον υποδέχτηκε θερμά στην ουκρανική πρωτεύουσα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο ηθοποιός Σον Πεν
Συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα θαμμένη σε συντρίμμια κτιρίου στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση
Η γυναίκα θάφτηκε ολόκληρη κάτω από τα χαλάσματα, με το χέρι της να είναι το μοναδικό μέρος του σώματος της που φαινόταν πάνω από τα συντρίμμια όσο εκείνη φώναζε για βοήθεια
Ουκρανία