Κόσμος

Έως 25 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο Γουάινστιν

Δυσοίωνο φαίνεται το άμεσο μέλλον για τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ απειλείται έως και με 25ετή κάθειρξη αν καταδικαστεί για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Από πέντε έως και 25 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος διάπραξης των σεξουαλικών εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται. Αυτό δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Την Τετάρτη, ο κινηματογραφικός υπερπαραγωγός κατηγορήθηκε για “βιασμό”. Είναι η πρώτη από μία σειρά κατηγοριών των σεξουαλικών παραπτωμάτων εναντίον του. “Έγινε ένα ακόμη βήμα για να πάει ο εναγόμενος σε δίκη” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γουάινστιν έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση περίπου 70 γυναίκες, με τον επιχειρηματία της βιομηχανίας του θεάματος να δηλώνει αθώος. Σύμφωνα με τον Σάιρους Βανς, ο 66χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν κατηγορείται, επισήμως πλέον, για βιασμό πρώτου και τρίτου βαθμού, καθώς και για σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού.

Σχολιάζοντας ο Μπεν Μπράφμαν, επικεφαλής της ομάδας δικηγόρων του Γουάινστιν, τόνισε ότι ο πελάτης του “θα δηλώσει αθώος και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τέλους”.

Πάντως, αν ο 66χρονος συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Miramax καταδικαστεί για τις πιο σοβαρές κατηγορίες, κινδυνεύει να εκτίσει μέχρι 25 χρόνια.

Harvey Weinstein

Uma Thurman

TZ  UPEEDTWA RTRMADP  FILMFESTIVAL CANNES KERING IN MOTION

TZ  RCFCA RTRMADP  PEOPLE HARVEY WEINSTEIN REACTION

Το χρονικό του σκανδάλου Γουάνστιν-γκεϊτ

Οι καταγγελίες εναντίον του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ ξεκίνησαν το 2017, από τις σελίδες των New York Times. Πολύ γρήγορα έκανε την εμφάνισή του το κίνημα #MeToo, στο οποίο εκατοντάδες γυναίκες κατηγόρησαν, δημοσίως, ισχυρούς παράγοντες του κινηματογράφου για σεξουαλική κακομεταχείριση.

Οι γυναίκες ηθοποιοί που κατηγόρησαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι, η Ούμα Θέρμαν, η Άσλεϊ Τζαντ, η Ρόουζ Μακγκάουαν, και η Σάλμα Χάγιεκ.

Για την ώρα ο Γουάνστιν παραμένει ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, παρέδωσε το διαβατήριό του στις αμερικανικές αρχές και συμφώνησε να φορέσει μια συσκευή παρακολούθησης που εντοπίζει την τοποθεσία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 66χρονος δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες