Κόσμος

Μελάνια σε Τραμπ: “Βοήθησε τα παιδιά των μεταναστών”

Έκκληση στην κυβέρνηση του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ και στους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο να συνεργαστούν από κοινού σε ένα σοβαρό ανθρωπιστικό ζήτημα έκανε η Μελάνια Τραμπ.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι απεχθάνεται να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, παράτυπους μετανάστες, απευθύνοντας έκκληση να επιτευχθεί μια δικομματική συμφωνία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση.

Η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι η νέα της πολιτική, μηδενικής ανοχής, στα σύνορα με το Μεξικό, είχε ως αποτέλεσμα από τα μέσα Απριλίου 2000 παιδιά να χωριστούν από τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ.

Αυτή την πολιτική καταδικάζει η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών, προκαλεί, ωστόσο δυσφορία, και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η κυρία Τραμπ απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να απομακρύνονται από την οικογένειά τους και ελπίζει πως τα δύο στρατόπεδα στο Κογκρέσο θα μπορέσουν εντέλει να καταλήξουν σε συμφωνία προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση είπε στο CNN η διευθύντρια επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας, η Στέφανι Γκρίσαμ.

Η Μελάνια Τραμπ πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να σέβεται τον νόμο όμως πρέπει να κυβερνάται με την καρδιά, συμπλήρωσε η ίδια.

Η Μελάνια Τραμπ ενώνει

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπω να απομακρύνουν με τη βία παιδιά από τα χέρια της μητέρας τους, δήλωσε από την πλευρά της, η στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ενώπιον της κατακραυγής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι ευθύνονται για την κατάσταση, μια κατηγορία που απορρίπτει η αντιπολίτευση, και αξιώνει, προκειμένου να μπει ένα τέλος, την επικύρωση μιας μεταρρύθμισης για το μεταναστευτικό, που βρίσκεται σε τέλμα εδώ και μήνες στο Κογκρέσο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνα, «χτύπημα στη φυλετική ισότητα»
«Ένας νόμος γραμμένος με το αίμα, τον ιδρώτα και τις θυσίες των Αμερικανών για να εμποδίσουν τις φυλετικές διακρίσεις, για άλλη μια φορά αποδυναμώνεται», ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ
Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον
Στα 119,71 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από το 2022, εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι σκοπεύει να διατηρήσει τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν μέχρι το καθεστώς να πει «ναι» σε μία συμφωνία που θα απαντά στις ανησυχίες των ΗΠΑ
The Rishiri Galaxy, an oil and chemical tanker sailing under the flag of Panama, is docked at the Texas City docks next to the Marathon Galveston Bay Refinery shortly after U.S. President Donald Trump announced a 60-day waiver of the Jones Act shipping law, in Texas City, Texas, U.S. March 18, 2026. REUTERS/Antranik Tavitian