Κόσμος

Ο Μακρόν απειλεί με πρόστιμο-μαμούθ την General Electric

Εμανουέλ Μακρόν εναντίον General Electric! O αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα πληρώσει πολύ ακριβά την αποτυχία του να τηρήσει τη δέσμευση για χίλιες θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

H κυβέρνηση Μακρόν απειλεί με πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ (!) την General Electric μετά την αποτυχία της εταιρείας να δημιουργήσει τον απαιτούμενο αριθμό θέσεων εργασίας για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, στόχος της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει χίλιες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2018. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτσι, η General Motors θα κληθεί να καταβάλει 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο ανά θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση επιβολής κυρώσεων σε μία εταιρεία, όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή έναντι της αμερικανικής εταιρείας γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει πολιτικές “φιλικές” προς τις επιχειρήσεις.

“Η GE είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν εξαγόρασε την γαλλική ενεργειακή εταιρεία Alstom το 2015. Ωστόσο, δημιούργησε μόλις 323 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Απριλίου”, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

General Electric: Ουδέν σχόλιον (No comment…)

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric, Tζον Φλάνερι, ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ την περασμένη εβδομάδα ότι ο στόχος είναι πλέον “εκτός σχεδίου” λόγω των δύσκολων συνθηκών της αγοράς.

Χτες, η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ότι η εταιρεία Alstom ζητά την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμίν Γκριβό τόνισε: “Οι κυρώσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες”.

Προς το παρόν, πάντως, η General Εlectric δεν έχει προβεί σε σχόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2