Πολιτική

“Κλείνει” την Τετάρτη η “Βόρεια Μακεδονία” στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων!

Ημέρα εξελίξεων η Τετάρτη, 20.06.2018, για την "Βόρεια Μακεδονία" και το... μέλλον της συμφωνίας. Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στα Σκόπια και οι αντιδράσεις.

Την Τετάρτη, 20.06.2018, στις 11 π.μ. τοπική ώρα συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

Την Τρίτη, 19.06.2018, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Χαμός στα Σκόπια για την “Βόρεια Μακεδονία”!

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως “πράξη ευθύνης και πατριωτισμού” , έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική, της ευθύνης και της διαφάνειας, οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα, και ασφάλεια.

[read4more]

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του για αύριο μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε, ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας»
«Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα», γράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά: «Θα είσαι για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας, λείπεις» – Η συγκινητική ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη
Η Φώφη Γεννηματά ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψει η ανθρωπιά και η ηθική στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο σύζυγός της
Η Φώφη Γεννηματά
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ό,τι απαιτείται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση του Αγνώστου Στρατιώτη» λένε κυβερνητικές πηγές για τον Χάρη Δούκα
«Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τον δήμαρχο Αθηναίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ 39
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 26
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης