Κόσμος

Ρωσία: Ο αγωγός Nord Stream -2 ενδέχεται να παρακάμψει την Δανία

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream -2 μπορεί να αρχίσει ακόμη και αν η Δανία δεν δώσει την έγκρισή της για να περάσει από το έδαφος της, καθώς μόνο το 10% του εν λόγω αγωγού πρόκειται να περάσει από τη χώρα αυτή.

Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Πολ Κορκοράν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το φυσικό αέριο που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

«Προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι (σ.σ. την κατασκευή του αγωγού). Ήδη αρχίσαμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο παραλιακό τμήμα και στον πυθμένα, έχουν επιστρατευθεί τα ειδικά πλοία που τοποθετούν υποθαλάσσια τον αγωγό, και ως εκ τούτου μπορεί να ξεκινήσουν να τον τοποθετούν στις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε ο Κόρκοραν.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι «εάν η κυβέρνηση της Δανίας δεν εγκρίνει την τοποθέτηση του αγωγού στα δικά της χωρικά ύδατα, θα πρέπει να αλλάξουμε την όδευση του και η πιθανότερη εκδοχή είναι η τοποθέτηση του στα διεθνή ύδατα, βόρεια τη Δανίας».

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Αντρέι Κρουγκλόφ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ότι η Gapzrom δεν αναμένει αύξηση του κόστους κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 για κανέναν λόγο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3