Κόσμος

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Μακρόν απολύει τον σωματοφύλακά του που έδειρε διαδηλωτή – video

Ο νταής σωματοφύλακας του Μακρόν που χτυπούσε διαδηλωτή βρίσκεται πλέον υπό κράτηση και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να απολύσει τελικά τον σωματοφύλακα που συνελήφθη, τον οποίο κάμερα δείχνει να χτυπά έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά καθώς προέκυψαν «νέα γεγονότα» σχετικά με το περιστατικό, δήλωσε σήμερα η προεδρία.

Ο άνδρας ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία για το περιστατικό, ανέφερε εξάλλου το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Μακρόν είχε δεχθεί επικρίσεις μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Le Monde ότι το γραφείο του είχε θέσει για λίγο σε αργία τον σωματοφύλακα επειδή χτύπησε έναν διαδηλωτή εμφανιζόμενος ως αστυνομικός πριν από σχεδόν τρεις μήνες, αλλά δεν είχε ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου.

Τελικά… απολύεται

«Νέα γεγονότα που μπορεί να συνιστούν παράπτωμα εκ μέρους του Αλεξάντρ Μπεναλά περιήλθαν σε γνώση του προέδρου», δήλωσε αξιωματούχος του προεδρικού μεγάρου.

«Ως αποτέλεσμα… η προεδρία αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία απόλυσης του Αλεξάντρ Μπεναλά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σε ένα βίντεο, ένας άνδρας που φορά αστυνομικό κράνος και αναγνωριστικό σήμα φαίνεται να τραβά μια γυναίκα και στη συνέχεια να χτυπά έναν διαδηλωτή την 1η Μαΐου. Αργότερα ταυτοποιήθηκε ως μέλος του προσωπικού της γαλλικής προεδρίας.

«Κράξιμο» από την αντιπολίτευση

Η αντιπαράθεση κυριάρχησε στην κάλυψη των ΜΜΕ στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τον Μακρόν επειδή δεν απέλυσε τον βοηθό του αμέσως και παράμεινε σιωπηλός.

Δικαστική πηγή δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση σήμερα το πρωί.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων που προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία για απόσπαση εικόνων βιντεοεπιτήρησης της της Πόλης του Παρισιού και τη μετάδοσή τους στον Αλεξάντρ Μπεναλά, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Οι τρεις αστυνομικοί είναι ένας γενικός ελεγκτής, ένας αστυνόμος και ένας διοικητής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας