Πολιτική

Ο Κοντονής απαντά για τις μεταγωγές κρατουμένων με επίθεση στην ΝΔ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του απαντά στις αντιδράσεις για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση που έκανε ο Σταύρος Κοντονής, έγινε στην εφημερίδα Αυγή. Μια δήλωση που έρχεται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν τις μεταγωγές του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου και του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας.

Κοντονής: “Tηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις”

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει: «Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος, ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου.

[read4more]

Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου, να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών, από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο.

Πολύ περισσότερο που οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί.

Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε νέο κόμμα και επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη»
Το παρών έδωσε η πλειοψηφία των στελεχών του παλιού και νέου ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης - Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίθεση στην κυβέρνηση χωρίς να αναφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
61
Όλος ο παλιός και ο νέος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»
Πάνω από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το παρόν στο Παλλάς, ενώ πολλοί από τον πολιτικό χώρο που κάποτε ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Τσίπρα, βρέθηκαν στην παρουσίαση
Παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα