Κόσμος

CNBC: Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης

«Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν την πιθανότητα μιας κρίσης χρέους, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού», εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αυξήσει τις δαπάνες, παρά το δυσθεώρητο ύψος του δημόσιου χρέους. «Θα περιμένουμε να δούμε τις πράξεις της κυβέρνησης και, αν οι αριθμοί δεν βγαίνουν, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την Ιταλία», δήλωσε ο Χόλγκερ Σμιντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg.

Μπερδέματα στην Ιταλία

Επί του παρόντος, επικρατεί ασάφεια για τον τρόπο που το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά θα καταρτίσουν τον προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις συντάξεις και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις από προηγούμενες δεσμεύσεις προς την ΕΕ, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πόσο μεγάλες θα είναι. Η σοβαρότερη ανησυχία είναι πως η κυβέρνηση θα αυξήσει το χρέος. Οι οίκοι αξιολόγησης πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους για την Ιταλία τις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα