Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πάνος Καμμένος και… τα νεύρα στο Μαξίμου

Ο Πάνος Καμμένος και… τα νεύρα στο Μαξίμου

Έντονο προβληματισμό έχουν δημιουργήσει στο  Μέγαρο Μαξίμου οι διαρκείς αναφορές του Πάνου Καμμένου στην συμφωνία των Πρεσπών και στην δική του αντίδραση. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να αντιλαμβάνεται την θέση του κυβερνητικού του εταίρου οι αλλεπάλληλες αναφορές του  Προέδρου των ΑΝΕΛ σε αυτό το θέμα όπως επίσης και οι δηλώσεις  ότι  «δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών ” περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και δίνουν  την εικόνα μας κυβέρνησης σε διάλυση.

Η χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου πυροδότησε και πάλι την κατάσταση καθώς ο υπουργός Άμυνας είπε «ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή,» υπογραμμίζοντας πως εάν αυτή η συμφωνία έρθει τελικά στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν πριν καν αυτή φτάσει στο κοινοβούλιο.
“Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Πάνος Καμμένος δίνει μια σημαντική μάχη προκειμένου να συσπειρώσει γύρω του το Καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ το οποίο όμως ταυτόχρονα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιλαμβάνονται ακόμα ότι ο κυβερνητικός τους εταίρος σε αυτή την μάχη έχει να παλέψει με το ιδεολογικό αφήγημα της ΝΔ γι’ αυτό το θέμα πράγμα που δεν είναι εύκολο καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει πολλά σε αυτή του την στάση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ομιλία του στην ΔΕΘ όταν αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα οι παριστάμενοι των χειροκροτούσαν όρθιοι ούτε ότι χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «τζάμπα μάγκα» λέγοντας ότι ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν κάνει τίποτα για να την σταματήσει.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται λοιπόν, την κορύφωση της αντιπαράθεσης θεωρούν όμως ότι ακόμα και σε αυτό υπάρχει ένα όριο. Ένα όριο που ξεπερνιέται όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση πριν η συμφωνία πάει στην Βουλή.
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης λένε ακόμα ότι οι διαρκείς αναφορές ότι η κυβέρνηση είναι υπό ομηρεία δεν βοηθούν στην δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας κάτι που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να αντιδράσουν θετικά οι αγορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε πάντως χθες να απαντήσει στο νέο δεδομένο –ότι δηλαδή ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση πριν η συμφωνία φτάσει στην Βουλή – και επέμεινε στο ότι “η στάση του κ. Καμμένου σε ό,τι αφορά τη συμφωνία είναι γνωστή. Δεν είπε πράγματα τα οποία δεν τα έχει ξαναπεί. Όμως, έχω την πεποίθηση , τόνισε ,ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την κύρωση της συμφωνίας και αυτό θα φανεί όταν εκείνη κατατεθεί και υπερψηφιστεί”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις