Κόσμος

Ακόμα ένας Παλαιστίνιος νεκρός από Ισραηλινά πυρά [pics]

Ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος σκοτώθηκε σήμερα κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε από την πλευρά του ότι ενημερώθηκε για αυτήν την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο Παλαιστίνιος δέχτηκε πυρά.

Λίγο νωρίτερα, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας (που ελέγχεται από τη Χαμάς), οι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της μεθοριακής διάβασης του Ερέζ.

Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου τη μοναδική μεθοριακή διάβαση η οποία είχε παραμείνει κλειστή επί μία εβδομάδα λόγω ταραχών.

Τουλάχιστον 183 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, πριν από 70 χρόνια.

palestini

palestini

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6