Πολιτική

“Πόλεμος” υπ. Παιδείας – ΟΛΜΕ για τα Εσπερινά Σχολεία

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, σχετικά με τις εγγραφές ανήλικων μαθητών στα Εσπερινά Γυμνάσια - Λυκεία (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ), έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας:
“Είναι πρωτοφανές και επιεικώς απαράδεκτο, η Ομοσπονδία των καθηγητών να ζητά εγγράφως και δημοσίως την προστασία της αδήλωτης εργασίας και ιδιαιτέρως των ανηλίκων οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ).
Η Υπουργική Απόφαση 139101/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3674/28-08-2018), που η ΟΛΜΕ ζητά να αποσυρθεί, προβλέπει:
Οι ανήλικοι μαθητές να προσκομίσουν: α) αντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας και β) εκτύπωση από το Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», από την οποία προκύπτει η σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ προτείνει την επαναφορά της απλής βεβαίωσης του εργοδότη, δηλαδή επιστροφή στο παρελθόν και σε ένα σύστημα διάτρητο, αφού ως γνωστόν τέτοιες βεβαιώσεις εξασφάλιζαν χατιρικά ακόμη και μη εργαζόμενοι μαθητές.
Θα περίμενε κανείς η ΟΛΜΕ να απαιτούσε από το Υπουργείο μεγαλύτερη αυστηροποίηση του συστήματος για την εργασιακή εξασφάλιση των ανηλίκων και όχι ένα σύστημα που τους βυθίζει ακόμη περισσότερο στην αδήλωτη εργασία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα για τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για τον ΦΠΑ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Για να τον ενημερώσουμε, η οδηγία αυτή - 2022/542, - καλεί τη χώρα μας να εφαρμόσει μειωμένους - ή ακόμη και μηδενικούς - συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος 2
ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη»
Σημαία του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα για την υγεία – Μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ χωρίς έξτρα χρηματοδότηση και 50 εκατ. ευρώ σε νέα φάρμακα
Οι αναφορές του πρωθυπουργού στο ρεκόρ χειρουργείων το 2025, στην ανακαίνιση των υποδομών του ΕΣΥ, στις ψηφιακές τομές, στο πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και στην αξιολόγηση του ΕΣΥ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην υγεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 2