Κόσμος

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απογείωσε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η δημοτικότητα του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν σημείωσε αλματώδη άνοδο αυτή την εβδομάδα μετά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο κεντροαριστερός ηγέτης είχε δει τη δημοτικότητά του να πέφτει εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας και της “φούσκας” των ακινήτων. Όμως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Gallup Korea, που πραγματοποιήθηκε σε 1.001 ερωτηθέντες από την Τρίτη ως την Πέμπτη, το 61% των Νοτιοκορεατών εγκρίνει τις ενέργειες του προέδρου, άνοδος 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ως «αποτέλεσμα της τρίτης διακορεατικής συνόδου κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ», επεσήμανε η Gallup Korea.

Το ποσοστό των Νοτιοκορεατών που αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Μουν μειώθηκε κατά 9 μονάδες στο 30%.

Η Βόρεια Κορέα δέχθηκε «να κλείσει οριστικά» το πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι και τις εγκαταστάσεις για τις εκτοξεύσεις πυραύλων με την παρουσία ειδικών των χωρών που τις αφορά» η διαδικασία αυτή.

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε επίσης λόγο για το οριστικό κλείσιμο του πυρηνικού εργοστασίου στη Γιονγκμπιόν, αν οι ΗΠΑ «λάβουν αντίστοιχα μέτρα».

Βόρεια και Νότια Κορέα υπέγραψαν επίσης μια συμφωνία για την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης μεταξύ τους και αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, αλλά και να υποβάλουν κοινή υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.

Κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα δεν έκανε σημαντικές υποχωρήσεις. Όμως αντίθετη φαίνεται να είναι η άποψη των Νοτιοκορεατών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Realmeter, το 71,6% των ερωτηθέντων εγκρίνει το αποτέλεσμα της συνόδου, ενώ το 22,1% έχει αρνητική άποψη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 11
Κούβα: Δεν είμαστε απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ένα «τείχος» για τα ναρκωτικά
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που θέτει στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια η κομμουνιστική νήσος, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα
Διαδηλωτές με σημαίες της Κούβας
Η αστυνομία του Έσσεξ ερευνά τις πτήσεις με τις οποίες ο Τζέφρι Επστάιν έστελνε γυναίκες στη Βρετανία
Η βρετανική αστυνομία αξιολογεί και τις καταγγελίες, για μια γυναίκα που «στάλθηκε» στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Τζέφρι Επστάιν με σκοπό μια σεξουαλική συνάντηση με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Ο καταδικασμένος σεξουαλικός εγκληματίας Jeffrey Epstein με μία γυναίκα