Κόσμος

Στα “σκαριά” το deal! Στον Michael Kors ο οίκος Versace!

O αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors συμφώνησε να πάρει τον έλεγχο του ιταλικού οίκου Versace, σύμφωνα με τρεις καλά ενημερωμένες πηγές που ανέφεραν ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Ο όμιλος Michael Kors Holdings Ltd, που έγινε διάσημος από τις δερμάτινες τσάντες του, δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να αναπτύξει με λίγο… Versace το χαρτοφυλάκιο του μετά την εξαγορά της βρετανικής υποδηματοποιίας Jimmy Choo αντί 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι.

Οι εξελίξεις για τον οίκο Versace

Ο ιταλικός οίκος εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την εξαγορά του 20% των μετοχών του το 2014 από τον αμερικανικό όμιλο ιδιωτών επενδυτών Blackstone. Ωστόσο μετά την επένδυση στον οίκο Versace, ο όμιλος Blackstone διαπίστωσε ότι οι επιδόσεις του οίκου μόδας δεν είναι ικανοποιητικές για να δικαιολογούν την εισαγωγή του Versace στο χρηματιστήριο.

“Ο όμιλος Blackstone δεν επρόκειτο να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Οπότε αναζητείτο ένας αγοραστής που κάνει μεγάλες επενδύσεις. Ο Blackstone σταδιακά επηρέασε την οικογένεια να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του οίκου και συνέστησε σε αυτήν διάφορους αγοραστές, ανάμεσά τους ο Μάικλ Κορς”, σύμφωνα με τις πηγές.

versace pwlhsh

Η συμφωνία αποτιμά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον οίκο μόδας, που έχει σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας, σύμφωνα με τις πηγές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Blackstone θα αποχωρήσει εντελώς από την ιταλική εταιρία, ενώ η οικογένεια Βερσάτσε, που έχει το υπόλοιπο μερίδιο, θα κρατήσει έναν ρόλο.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ