Κόσμος

Οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι αν γδυθούν δεν μπορούν να αρνηθούν την σεξουαλική συνεύρεση

Το 50% και πλέον των Βρετανών δεν πιστεύει ότι είναι αποδεκτό ένα πρόσωπο να αρνηθεί τη σεξουαλική συνεύρεση, εφόσον έχει γδυθεί μαζί με τον πιθανό σύντροφό του.

Αυτό καταδεικνύει η έρευνα που διεξήγαγε φιλανθρωπική οργάνωση για τη σεξουαλική υγεία, με επίκεντρο την σεξουαλική συνεύρεση.

Η οργάνωση Family Planning Association (FPA) ανέφερε ότι η έρευνά της ανέδειξε «βαθιά ανησυχητικές συμπεριφορές», καθώς πολλοί από τους ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι δεν είναι δίκαιο κάποιος να αρνηθεί το σεξ εάν έχουν αγοράσει αλκοολούχα ποτά ή έχουν ήδη φιληθεί με το άλλο πρόσωπο.

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας πιστεύουν ότι δεν είναι εντάξει να άρει κανείς τη συναίνεσή του σε ένα εύρος καταστάσεων» σημείωση η Νατίκα Χαλίλι, επικεφαλής της FPA.

«Είναι πάντα εντάξει να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση».

Η έρευνα και τα… όρια στην σεξουαλική συνεύρεση

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σεξουαλικής Υγείας στη Βρετανία. Βάσει της έρευνας, οι μικρότερης ηλικίας ερωτηθέντες ήταν εκείνοι που πίστευαν το πιθανότερο ότι είναι άδικο να αρνηθεί κανείς τελικά τη σεξουαλική συνεύρεση υπό ορισμένες συνθήκες.

Το 60% των εφήβων ηλικίας 14-17 ετών και σχεδόν τα ¾ των ανθρώπων ηλικίας 25-34 αναφέρουν ότι είναι πολύ αργά να πει κανείς όχι μόλις γδυθεί, σε σύγκριση με ένα ποσοστό 30% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών.

Τα «ανησυχητικά» ευρήματα δείχνουν πόση δουλειά χρειάζεται να γίνει προκειμένου να εκπαιδευθούν οι πολίτες σχετικά με τα όρια της συναίνεσης, είπε η Κέιτι Ράσελ της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rape Crisis England and Wales στο Thomson Reuters Foundation.

«Είναι κρίσιμο να ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία σχετικά με τη συναίνεση και την σωματική αυτονομία εάν θέλουμε να έχουμε μια ευκαιρία να μειώσουμε και εντέλει να βάλουμε ένα τέλος στα υψηλά ποσοστά σεξουαλικής βίας σε αυτήν τη χώρα» πρόσθεσε η Ράσελ.

Μία στις πέντε γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη