Κόσμος

Ζάεφ: Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε εάν θα πάμε σε εκλογές ή όχι

Ζήτημα μερικών ημερών είναι η απόφαση για το αν η χώρα θα πάει σε εκλογές η όχι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε φοιτητές. Όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γνωρίζει εάν θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία από την Βουλή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για να περάσει η συμφωνία από την Βουλή, θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 80 βουλευτές, κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή μιας και το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό κόμμα, το VMRO, είναι ενάντια.

Εάν λοιπόν το σχέδιο αυτό ναυαγήσει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. “Βεβαίως υπάρχει πιθανότητα εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τα επόμενα βήματα. Αλλά, ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε. Οι διαδικασίες δεν μπορούν μείνουν στάσιμες, τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν γίνουν εκλογές, θα γίνουν γρήγορα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σημείωσε επίσης πως όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να εξεταστεί και υπό το “πρίσμα” και άλλων σημαντικών “σταθμών” που έρχονται, όπως οι Ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Σημείωσε πως σε αυτή τη φάση θα πρέπει ο καθένας να δείξει πολιτική ωριμότητα, μιας και δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, και ούτε πρόκειται να υπάρξει καλύτερη συμφωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
HAE: Ετοιμάζονται να επιταχύνουν το έργο κατασκευής νέου αγωγού πετρελαίου για την παράκαμψη του Στενού
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία είναι οι μόνοι παραγωγοί πετρελαίου του Κόλπου με αγωγούς που μεταφέρουν το αργό έξω από το Στενά του Ορμούζ, στην ακτή του Κόλπου του Ομάν
Oil containers at the Port of Fujairah, as the U.S.-Israel conflict with Iran limits marine traffic in the Strait of Hormuz, in Fujairah, United Arab Emirates, May 6, 2026. REUTERS/Amr Alfiky
Χανταϊός: Σε καραντίνα Αμερικανίδα, η οποία αποβιβάστηκε από το κρουαζιερόπλοιο Hondius πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα
Η Αμερικανίδα, η οποία είναι ασυμπτωματική, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνα και σε πλοίο, ενώ επισκέφτηκε το Σαν Φρανσίσκο, την Ταϊτή και τη Γαλλική Πολυνησία
αεροπλάνο