Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα δει τον Γιούνκερ

Σημαντικές επαφές θα έχει στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην πιο σημαντική εξ αυτών, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει το ζήτημα της οικονομίας και συγκεκριμένα θα στείλει το μήνυμα προς τους εταίρους ότι οι πανηγυρισμοί για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο ήταν άστοχοι και πως το ίδιο το πρόγραμμα ήταν τελικώς αποτυχημένο.

[read4more]

Ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι άλλος – κατά τον κ. Μητσοτάκη – πως ο βασικός στόχος της εξόδου στις αγορές δεν εκπληρώθηκε, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Κύπρος.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έγραψε το newsit.gr, θα βάλει το θέμα των δηλώσεων Πολάκη, αλλά και θα αναδείξει το γεγονός ότι η ΝΔ είναι η μοναδική, ίσως, ευρωπαϊκή δύναμη της Κεντροδεξιάς με προοπτική εξουσίας, η οποία αντιστέκεται στις «σειρήνες» του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναβεβαιώσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ για την υποψηφιότητα του ΕΛΚ εν όψει ευρωεκλογών και τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό, ιδιαίτερα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη ΝΔ υποστηρίζουν πως δικαιώνεται η θέση τους ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πως συνιστά άλλο ένα πολιτικό παράδοξο ο πρωθυπουργός να ζητάει από τους υπουργούς του να μη ρίξουν την κυβέρνηση, όπως έκανε δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας από τα υπουργικά στελέχη των ΑΝΕΛ.

Έτσι, ενισχύεται το «γαλάζιο» αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ενώ το βλέμμα τους είναι στραμμένο και στην πΓΔΜ, όπου η εξεύρεση ή όχι πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι αυτή που θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13