Πολιτική

Πολάκης «Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος»

«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι και αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «ο Π. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του» και η συμφωνία με το κόμμα του στηρίχθηκε στο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότησή της. «Δεν γίναμε και αδέρφια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης τόνισε την ανάγκη η Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αναφέροντας ως παραδείγματα «μεγάλες καθυστερήσεις» στις υποθέσεις SIEMENS, Γιάννου Παπαντωνίου, Novartiς-Φρουζή.

Πολάκης για σπατάλες στην Υγεία

Όσον αφορά τις σπατάλες στον χώρο της Υγείας, μίλησε για εκατοντάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστή προβολή, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι «δημοσίευμα με τίτλο “πολυομελίτιδα στη Συρία” πληρώθηκε με 20.000 ευρώ, ή μπάνερ ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι 15.000 και 20.000». «Παίζαν γαϊτανάκι τα λεφτά του ελληνικού λαού» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν υποκύψαμε σε τέτοιες τακτικές, αν τα δίναμε θα μας λιβάνιζαν από το πρωί έως το βράδυ», εξαπολύοντας πυρά κατά των ΜΜΕ «που κάνουν την τρίχα τριχιά, περιμένοντας να έρθουν οι προηγούμενοι για να τους ταΐσουν».

[read4more]

«Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος, υπάρχει πολύ πράγμα ακόμη» υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν για την ανασύσταση του ΕΣΥ, παρατήρησε ότι «σταμάτησε η πορεία κατάρρευσης», η κυβέρνηση παρέλαβε τα νοσοκομεία με χρέος 735 εκατ. ευρώ και σήμερα έχουν πλεόνασμα 370 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε η δαπάνη κατά 1 δισ. ευρώ και «αυτό που θέλουμε είναι το 6,5% του ΑΠΕ να πηγαίνει στην Υγεία».

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, σημείωσε ότι από 2 δισ. 160 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχε ο Οργανισμός όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, αυτήν τη στιγμή τα ληξιπρόθεσμα είναι λιγότερα από 200 εκατ., ενώ έχει αυξηθεί και ομαλοποιηθεί η ροή χρημάτων.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι από το 2015 το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε με 17.000 προσωπικό, οι ΤΟΜΥ -παρά τον μεγάλο πόλεμο που δέχονται- αναπτύσσονται, «έχουμε ξεπεράσει τις 100 Μονάδες Υγείας σε όλη την χώρα». Όπως εξήγησε, οι ΤΟΜΥ θα λειτουργήσουν στη λογική των Ομάδων Υγείας και θα είναι υπεύθυνες για την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού αναφοράς και όχι μόνο για συνταγογράφηση. Οι γιατροί, συμπλήρωσε, θα αμείβονται με τον μισθό του επιμελητή Α’.

Click4more: Παπαγγελόπουλος: Είμαι περήφανος για τις απόψεις μου, παραμένουν οι ίδιες – Δεν εννοούσα την Χρυσή Αυγή

polakhs voylh

Τέλος, ο κ. Πολάκης μίλησε για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό σε τρεις μήνες, όταν «σερνόταν» επί χρόνια και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αγορά 60 ασθενοφόρων στην Περιφέρεια Αττικής και 35 στην Κεντρική Μακεδονία «με χρήματα του ΕΚΑΒ, κάτι που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές
Η «θερμή» στιχομυθία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μακάριο Λαζαρίδη και η παραδοχή ευθείας σύνδεσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δικαιοσύνη για Όλους» με την Πλεύση Ελευθερίας
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας της
Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση η ΝΔ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας – Τα «κόμματα» Τσίπρα και Σαμαρά
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σαφές προβάδισμα με 29%, αλλά χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse
Εκλογές
Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση – πρόκληση»
«Θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε όντας σε αυτή την κατάσταση, η οποία ίσως ήταν ο λόγος που "μετέφερε" γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν» λέει ο ευρωβουλευτής
Νίκος Παππάς 58
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο: «Καταδικάζουμε την τραμπούκικη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή»
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συγχαίρει την Ελλάδα για το «σπάσιμο» του κυκλώματος μεταφοράς τόνων κοκαΐνης
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση οδήγησε στον εντοπισμό πλοίου με κοκαΐνη αξίας 100 εκατ. ευρώ και στη σύλληψη 10 μελών του κυκλώματος, ανάμεσά τους και του 61χρονο «Έλληνα Εσκομπάρ»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ