Πολιτική

Κουμουτσάκος: Υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης για δήθεν νέα εποχή στα Ελληνοτουρκικά

Για "άκριτη υπεραισιοδοξία" της κυβέρνησης σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όλο το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται από την επίμονη και έντονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή, για ακατανόητους λόγους, καλλιεργείται εκ μέρους της κυβέρνησης άκριτη υπεραισιοδοξία για δήθεν νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαύλους επικοινωνίας, όπως έγινε και μετά την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι σε αυτά προστέθηκε, σήμερα, η έκτακτη πρόσκληση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και οι προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου που επαναφέρουν την απαράδεκτη λογική του «casus belli» κατά της Ελλάδας σε περίπτωση άσκησης των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

«Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως και επίσημα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την κατάσταση, την πορεία και την προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ και τονίζει πως απαιτεί απαντήσεις τόσο στο αίτημά της για άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που υπέβαλε από τις 12 Οκτωβρίου, όσο και στην επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών που κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου «με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο».

«Tο μήνυμά της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, και να σταματήσει κάθε ενέργεια που δημιουργεί ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όσο για την κυβέρνηση, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η εξωτερική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να ασκείται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Δημοκρατίας με επίθεση κατά Κασσελάκη
«Είναι αδύνατον να συναινέσω με την ανοχή μου στην αλλαγή πορείας ενός Κινήματος που γεννήθηκε με κύριο σύνθημα τη Συμμετοχική Δημοκρατία και μεταλλάσσεται σε ένα αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα», αναφέρει
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης 11
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 8