Κόσμος

Κασόγκι: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος καλεί τη Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις!

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τη Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο υπ’ αριθμόν 2 ισχυρός άνδρας, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από το Ριάντ για τις συνθήκες θανάτου του Κασόγκι.

Μάλιστα, ο υπαρχηγός του Λευκού Οίκου επικαλείται δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν προμελετημένος.

“Ολόκληρος ο κόσμος, σάς παρακολουθεί. Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις”, προειδοποίησε ο Πενς μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post, όπου αρθρογραφούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι.

Mike Pence
Mike Pence: Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ – Reuters

[read4more]

Πενς: Η CIA στην Τουρκία για Κασόγκι

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι “επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο”. “Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση”, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί. “Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα. Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό”, τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Κασόγκι ο Πενς είπε ότι “δεν θέλει να μιλήσει” για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει.

“Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε. Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα”, κατέληξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη ΝΥΤ: Οργή Νετανιάχου για το «φιάσκο» της Μοσάντ στο Ιράν – Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να έπεισε τον Νετανιάχου πως στοχευμένες δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων θα οδηγούσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα έφερναν την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αναστέλλονται για πέντε ημέρες τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές κατά του Ιράν, είμαστε σε συνομιλίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν είχαν, τις τελευταίες δύο ημέρες, «πολύ καλές και παραγωγικές συνομιλίες» με στόχο την πλήρη επίλυση των μεταξύ τους εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή
Ο Ντόναλντ Τραμπ 10
Το Ιράν αρνήθηκε ότι χτύπησε με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία και μιλά για προβοκάτσια
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ, είπε χαρακτηριστικά πως ούτε καν ο Μαρκ Ρούτε μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς
H βάση του Ντιέγκο Γκαρσία