Κόσμος

Παρίσι: Αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του Εμανουέλ Μακρόν!

Να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται ότι σχεδίαζε ομάδα ακροδεξιών που εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για επίθεση κατά του Προέδρου Μακρόν, δήλωσε αξιωματούχος που πρόσκειται στην έρευνα.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα αόριστο και ασαφές σχέδιο για μια βίαιη ενέργεια εναντίον του Γάλλου Προέδρου.

Σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, οι έξι είναι μέλη της ακροδεξιάς.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (4.11.2018) ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο