Πολιτική

ΝΔ για νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ: Το παλιό είναι εδώ

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η τοποθέτηση του Γιάννη Δρόσου στην ΕΡΤ .

Συγκεκριμένα η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Γιάννη Δρόσου στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ως “παλινόρθωση του παλιού“.

Κατά την τομεάρχη της ΝΔ, η επιλογή Δρόσου “αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, τη στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το πιο βαθύ, καθεστωτικό σύστημα του παρελθόντος”.

“Η διαδρομή του κ. Δρόσου και οι στενές σχέσεις του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι γνωστές σε όλους. Το παλιό είναι εδώ”, αναφέρει χαρακτηριστκά η κυρία Κεφαλογιάννη.

Δείτε την δήλωσή της:

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τοποθέτηση Δρόσου

Νωρίτερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό των Ιωάννη Δρόσου, Ελευθερίου Αρβανίτη και Δημητρίου Παπαδημητρίου, μετά από εισήγηση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, στις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και δύο μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κρέτσος είχε ζητήσει στις αρχές του μήνα τις παραιτήσεις του Διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, διότι “διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά”.

Ο κ. Δρόσος τόνισε ενώπιον της Επιτροπής ότι θα υπάρξει μέγιστη αξιοποίηση του προσωπικού της ΕΡΤ με διακριτούς ρόλους, ενώ δήλωσε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού καθώς, όπως είπε, αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια.

“Η ΕΡΤ είναι ένας πυλώνας που δικαιωματικά μπορεί αλλά και πρέπει να στηρίξει τον πολιτισμό. Πρέπει να μπορεί να αναδείξει το παρόν και το μέλλον της χώρας στον πολιτισμό και να ανοίξει δρόμο στους νεότερους ανθρώπους”, ανέφερε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι η ΕΡΤ «”πληρώνει” ακόμη το “μαύρο”, ωστόσο επισήμανε ότι πλέον μπαίνει στη φάση της ανάπτυξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ρωμανός για Ομάδα Αλήθειας: «Τρώει τη λάσπη σας επειδή βγάζει στη φόρα τα fake news της αντιπολίτευσης»
Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου Athens Alitheia Forum το οποίο αποτελεί σύμφωνα με την ΓΓΕΕ το βήμα πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία απέναντι στα fake news
Social Media concept about the fake news
7
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 40
Μητσοτάκης στο Athens Alitheia Forum: Έως το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών σε social media
Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο με την αντιμετώπιση της ανωνυμίας και της ψηφιακής τοξικότητας
Κυριάκος Μητσοτάκης
31
«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση: «Δε θα συζητάγαμε για τον Πελεγρίνη, εάν ήμασταν στο 20%» λέει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ο βουλευτής Αρκαδίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη συζήτηση περί διεύρυνσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχετικές κινήσεις δεν αποδίδουν
Σκανδαλίδης και Κωνσταντινόπουλος