Πολιτική

Μαξίμου κατά ΝΔ για τον Ιερώνυμο: Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές

Οξύτατη επίθεση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου κατά της Νέας Δημοκρατίας για τον σχολιασμό της μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για “μικροκομματική τύφλωση” που δεν διστάζει να διασύρει τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

“Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για ‘συναλλαγή’ με τον πρωθυπουργό” σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου που διερωτάται: “Αλήθεια τι εννοεί ο κύριος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;”.

Και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου καταλήγει: “Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…”.

Υπενθυμίζεται πως χθες κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν το αποτέλεσμα της δραματικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου αναφέροντας πως “πρόκειται για ένα προσωπικό φιάσκο του κ. Τσίπρα, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και απόπειρα συναλλαγής από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Αυτή η συμφωνία καταρρέει και προφανώς δεν υπάρχει ούτε χωρισμός κράτους – εκκλησίας, ούτε οι 10 χιλιάδες προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 125
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
46