Πολιτική

Κεράμεως: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την έξοδο των ιερέων από το Δημόσιο

Σύμφωνη με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά αντίθετη με την έξοδο των ιερέων από το Δημόσιο είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεράμεως.

“Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει” τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.

Τέλος, ερωτηθείσα για «κρυφή συνάντηση» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δύο «έχουν τακτικές συναντήσεις», καταστώντας παράλληλα σαφές πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, από καμία πλευρά. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3