Κόσμος

Σπατάλες και κακοδιαχείριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου στο προσφυγικό καταγγέλλει η OLAF!

Η έρευνα της OLAF “καίει” την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) καθώς διαπιστώνει κακοδιαχείριση στο προσφυγικό!

Συγκεκριμένα η έρευνα της OLAF διαπίστωσε μεταξύ άλλων κακοδιαχείριση, παραβίαση των κανόνων στις διαδικασίες συμβάσεων και στην προστασία δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Η έρευνα της OLAF ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, μετά από αναφορές του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για παρατυπίες σε διαδικασίες σύναψης συμβάσεων το 2016 και το 2017.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2017, επισημαίνει μεταξύ άλλων παρατυπίες της EASO στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα, οι οποίες σχετίζονται με την ανάθεση υπηρεσιών σε ανάδοχους, ελλείψει των απαραίτητων από την κοινοτική νομοθεσία διαδικασιών για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων.

Σήμερα, το γραφείο Τύπου της OLAF επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με εικαζόμενες παρατυπίες στην EASO. «Η έρευνα της OLAF διαπίστωσε παρατυπίες, όπως η παραβίαση των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων, που οδήγησαν σε αδικαιολόγητες δαπάνες για την EASO, κακοδιαχείριση, κατάχρηση θέσης σε θέματα ανθρωπίνων πόρων, παρενόχληση και ακατάλληλη συμπεριφορά προς τα μέλη του προσωπικού, καθώς και παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων», αναφέρει.

Ακόμη σημειώνει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση σε αυτό το στάδιο και πως οι τελικές εκθέσεις υποθέσεων που διερευνά δεν δημοσιοποιούνται αλλά αποστέλλονται στις αρχές που είναι αρμόδιες για ενδεχόμενη παρακολούθηση, στην περίπτωση αυτή, στο διοικητικό συμβούλιο της EASO.

Η OLAF έχει απευθύνει συστάσεις για πειθαρχικές ενέργειες στο διοικητικό συμβούλιο της EASO, για τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Υπηρεσίας, Χοσέ Καρέιρα, καθώς και για πολλά άλλα μέλη του προσωπικού της. Το διοικητικό συμβούλιο της EASO θα εξετάσει τις συστάσεις της OLAF κατά την επικείμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, στις 26-27 Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος