Πολιτική

Πρόκληση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή – «Αύριο μπορούν να συμβούν πολλά»

Την αντίδραση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου προκάλεσαν όλα όσα εκστόμισε στην Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος όσον αφορά το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της βορείου Ελλάδος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω», είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προαναγγέλλοντας επί της ουσίας επεισόδια στο αυριανό συλλαλητήριο. Και συνέχισε: «Έχετε βραχυκυκλώσει γιατί είδατε ότι ελληνική νεολαία δεν τσιμπά τα παραμύθια του Πολυτεχνείου και ξύπνα για ένα εθνικό θέμα. Έχετε έρθει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν με τους μαθητές. Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το σταματήσετε να τους εκβιάζετε να τους τιμωρήσετε. Σας ευχόμαστε περαστικά να πιείτε πολλά κιλά ξύδι, η ελληνική νεολαία ξυπνάει».

Τα λεγόμενα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη η οποία κάλεσε να αντιμετωπίσουν από κοινού όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μετά τον «παραληρηματικό φασιστικό λόγο» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, όπως είπε η υπουργός, μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η κ. Γεροβασίλη απευθύνθηκε σε όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτό και απέναντι στην προσπάθεια της ΧΑ να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. «Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα κόμματα αυτό τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια στα νέα παιδιά, που ενδεχομένως παρασύρονται από αυτό που λέγεται αγάπη στην πατρίδα να το δουν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο…» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Τον λόγο για να καταδικάσουν τα όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, έλαβαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αναστάσιος Κουράκης, οι οποίοι και τόνισαν ότι πρέπει να μείνουν μακριά από τα σχολεία και τους μαθητές οι νοσταλγοί της Χούντας και του φασισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα