Οικονομία

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι οφειλές των Ρώσων σε τραπεζικά δάνεια

Οι συνολικές οφειλές των Ρώσων σε τραπεζικά δάνεια σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει ως θέμα την οικονομία της Ρωσίας.

Οι οφειλές αυτές, σύμφωνα με τους ειδήμονες, υπερβαίνουν το προηγούμενο ρεκόρ οφειλών που είχε καταγραφεί το 2014. Η διάρθρωση των δανείων που παίρνουν οι Ρώσοι έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι οφειλές σε δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα έχουν σχεδόν εκμηδενισθεί ενώ το ποσοστό των δανείων σε ρούβλια αγγίζει το 99,3%

Οι ειδήμονες επισημαίνουν επίσης ότι παρατηρείται αύξηση του ποσοστού των στεγαστικών δανείων. «Στην Ρωσία το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε ρούβλια αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς το 2008, και έκτοτε παρέμενε σταθερό έως το 2014» αναφέρεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ωστόσο από το 2014 και μετά το ποσοστό των στεγαστικών δανείων άρχισε και πάλι να αυξάνεται και σήμερα αντιστοιχεί στο 42,5% των συνολικών δανείων που παίρνουν οι Ρώσοι. Παράλληλα το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε ξένο συνάλλαγμα, μειώθηκε στην Ρωσία φθάνοντας σε «άνευ σημασίας» μεγέθη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νορβηγία: Το κρατικό ταμείο επενδύσεων αποσύρεται από την Caterpillar και πέντε ισραηλινές τράπεζες επικαλούμενο «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι προϊόντα της Caterpillar χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη γενικευμένων και συστηματικών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέρει το κρατικό ταμείο επενδύσεων
Δύο νορβηγικές σημαίες ανεμίζουν στον άνεμο
Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς σε τεχνολογικά προϊόντα και ημιαγωγούς ως αντίποινα για τον ψηφιακό φόρο
Ο Τραμπ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες ότι τα μέτρα «έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν ή να κάνουν διακρίσεις εις βάρος της αμερικανικής τεχνολογίας» και «εξωφρενικά, δίνουν πλήρη άδεια στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ