Κόσμος

Επιμένουν τα Σκόπια: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζάεφ

«Εκφράζουμε λύπη αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο», λέει ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα κληθείς κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις ελληνικές αντιδράσεις στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί δυνατότητας διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα,ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, είπε:

«Η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειες και δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να στηρίξουμε αυτή τη Συμφωνία.

Ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι χώρες μεριμνούν για τους δικούς τους πολίτες και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών χωρών για το όποιο ζήτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζουμε το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το οποίο δεσμευόμαστε να μην αναμειγνυόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες μας».

Και ο κ. Μποσνιάκοφσκι πρόσθεσε: «Από αυτήν την άποψη εννοείται ότι οι πολιτικές σε θέματα γλώσσας στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκφράζουμε πλήρη κατανόηση και σεβασμό ότι το ζήτημα ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως προσηλωμένος σε μία πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως είναι αφοσιωμένος και στην βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας. Εκφράζουμε λύπη αν τα σχόλιά του έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει: Γιατροί και νοσηλευτές στη Ρωσία εμπλέκονται σε βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων
«Πολιτικοί κρατούμενοι διώκονται, βασανίζονται, φιμώνονται και υποβάλλονται σε αναγκαστικές ψυχιατρικές θεραπείες» σύμφωνα με την έρευνα των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν )μπροστά) με τον Σεργκέι Σοϊγκού (πίσω} επισκέπτονται νοσοκομείο
Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας σε ιρανικό έδαφος
Η Τεχεράνη κάνει στρατηγικά βήματα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ και τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στις αρχές Ιουνίου του 2025
Οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Νατάνζ