Κόσμος

Στην τελική ευθεία ο ιταλικός προϋπολογισμός για την ψήφισή του

Αύριο το απόγευμα της Παρασκευής (07.12.2018) η κυβερνητική πλειοψηφία πρόκειται να συνδέσει την έγκριση του προϋπολογισμού, στην ιταλική βουλή, με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η θετική έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται δεδομένη, από την στιγμή που Λέγκα και Πέντε Αστέρια διαθέτουν άνετη πλειοψηφία στην βουλή.

Σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο με κύριο θέμα συζήτησης τις τροπολογίες του προϋπολογισμού. Είναι σαφές, όμως, ότι οι κύριες αλλαγές θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν τα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού θα εξετασθούν από την γερουσία.

Στην γερουσία, πάντα, αναμένεται να υπερψηφισθούν και οι αλλαγές που θα προκύψουν από μια πιθανή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να μπορέσει να μειωθεί η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και να αποφευχθεί, από την Ιταλία, η έναρξη διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, να μην προδώσουμε τους πολίτες και τις υποσχέσεις μας και να αποφύγουμε τις κυρώσεις», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «πρέπει να αυξηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι επενδύσεις και η αγοραστική δύναμη των πολιτών» και ότι «πέρα από ποσοστά και αριθμούς, είναι ανάγκη να τύχουν σεβασμού τα μέτρα που η κυβέρνηση θεωρεί βασικής σημασίας».

Όσο για τις υψηλότερες συντάξεις, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων τόνισε ότι αναμένεται να περικοπούν μέχρι και κατά 40%. Η περικοπή αυτή, αναμένεται να ισχύσει για μια διετία και για όσες συντάξεις ξεπερνούν τις 4. 500 ευρώ τον μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4