Κόσμος

Ρωσία: Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση πολυκατοικίας

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες στα ερείπια από την πολυκατοικία που κατέρρευσε στη Ρωσία.

Σε θερμοκρασίες που φθάνουν μέχρι και τους 27 βαθμούς υπό το μηδέν, οι διασώστες συνεχίζουν σήμερα να ερευνούν τα ερείπια από της πολυκατοικία στα ρωσικά Ουράλια, η οποία κατέρρευσε εν μέρει δύο ημέρες νωρίτερα, έπειτα από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους.

Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί τα άψυχα σώματα 24 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Οι σοροί 24 θυμάτων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια» επισήμανε το γραφείο τύπου.Την ίδια ώρα, ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σοροί 19 θυμάτων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η τύχη 20 ανθρώπων παραμένει άγνωστη.

«Η δουλειά συνεχίζεται επιτόπου», προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα μέρος από την πολυώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μαγκνιτογκόρσκ, μια βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια.

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν σ’ αυτό το κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευασθεί το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Οι διασώστες ανέσυραν χθες, Τρίτη, από τα συντρίμμια ένα ζωντανό μωρό. Τηλεοπτικές εικόνες το έδειξαν σε μια νοσοκομειακή κλίνη με τη μητέρα του να βρίσκεται δίπλα του.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Μόσχα είπαν πως βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και πως υποφέρει από κρυοπαγήματα, καθώς και από ένα τραύμα στο κρανίο και κατάγματα.

russia explosion baby

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, οργανισμός που αναλαμβάνει τις κύριες αστυνομικές έρευνες στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών ή συστατικών τους στα συντρίμμια από την πολυκατοικία που έχουν ήδη εξετασθεί, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν έπειτα από μια άλλη έκρηξη, χθες το βράδυ, σε μικρό λεωφορείο, επίσης στο Μαγκνιτογκόρσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες πάντως δεν έκαναν καμιά σύνδεση μεταξύ των δύο επεισοδίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη