Πολιτική

ΥΠΕΞ για επίθεση Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία: Δεν θα πλήξουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το ΥΠΕΞ την επίθεση που έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (07.01.2019) ο Ρουβίκωνας στην αμερικανική πρεσβεία.

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο Ρουβίκωνας πετώντας μπογιές στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

[read4more]

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει το ΥΠΕΞ. Και σημειώνει πως οι υπαίτιοι της επίθεσης θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ήδη, δυο από τις συνολικά 10 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι οκτώ προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στην επίθεση.

Οι οκτώ από τους 10 προσήχθησαν αμέσως μετά την ενέργεια κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι υπόλοιποι δύο από την ευρύτερη περιοχή λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι «καταγεγραμμένοι» από την αστυνομία ως μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που κάνουν την προανάκριση, εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, ότι έχουν σχέση με την «παρέμβαση», ενώ επίσης έχουν σε βάρος τους αποφάσεις για τροχαία παράβαση και άλλα μικροαδικήματα.

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Καταδικάζουμε τη ρίψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται  σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Ποτάμι: Να τελειώνει η ανοχή

Αιχμηρή ανακοίνωση μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στην Αθήνα εξέδωσε από την πλευρά του το Ποτάμι.

Η επίθεση από τον Ρουβίκωνα εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι και αναρωτιέται «ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία;».

«Η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες. Η χώρα μας εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι, όπου ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη γίνονται στόχοι. 

Ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία για να συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους;

H ανοχή στην ανομία και στους μπαχαλάκηδες πρέπει επιτέλους να τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση από Το Ποτάμι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7