Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Πανηγυρίζει ο Ντιμιτρόφ, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση!

Και εγένετο... Βόρεια Μακεδονία. Τουλάχιστον στην πΓΔΜ, με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ να μην κρύβει την χαρά του και το VMRO_DPMNE να ζητά εκλογές.

Με ένα θριαμβευτικό tweet, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ πανηγυρίζει για την υπερψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην γειτονική χώρα, που ανοίγει τον δρόμο για την Βόρεια Μακεδονία.

[read4more]

“Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας”.

Αυτό δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες μετά την ψήφιση από την Βουλή της βαλκανικής χώρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μαζί με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους που χαιρέτισαν την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στη Βουλή της πΔΓΜ για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ εξέφρασε την ελπίδα ότι η απομάκρυνση “ενός σημαντικού εμποδίου για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς” ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ να ξεκινήσει τον Ιούνιο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την βαλκανική χώρα.

Δείτε την ανάρτησή του

Ζητά εκλογές το μετά την… Βόρεια Μακεδονία

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης,VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι επέκρινε την απόφαση της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ και κατηγόρησε ως υπεύθυνο γι΄ αυτό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Click4more: Κοτζιάς: “Bόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας”!

Παράλληλα, ο Μίτσκοσκι ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μαζί με τις προεδρικές, που προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου.O Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι οι 39 βουλευτές του κόμματός του απείχαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3