Πολιτική

Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έφθασε στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης (16.01.2019), η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση Ζάεφ κοινοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα τη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα.
Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Μεταξύ άλλων η διακοίνωση αναφέρει ότι η Σκοπιανή πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ενώ προσθέτει πως ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές στις 11 Ιανουαρίου.

Την επίδοση την ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78
Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε, ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας»
«Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα», γράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά