Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Μητσοτάκης για τους “6”: Είναι μαριονέτες, εύκαμπτοι και πρόθυμοι κομπάρσοι σε τιμή ευκαιρίας! – video

Μητσοτάκης για τους “6”: Είναι μαριονέτες, εύκαμπτοι και πρόθυμοι κομπάρσοι σε τιμή ευκαιρίας! – video
φωτογραφία: Eurokinissi

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στους 6 βουλευτές με αφορμή τις επιστολές τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, με τις οποίες ζητούν να προσμετρώνται στην κυβερνητική πλειοψηφία, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και βαριά θεσμική δυσοσμία τυλίγει τη Βουλή”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σε ευρεία σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος, εμμένοντας στο χαρακτηρισμό “κουρελού” για το κυβερνητικό σχήμα και τονίζοντας παράλληλα ότι εάν οι εθνικές εκλογές δεν προηγηθούν των ευρωεκλογών, τότε οι ευρωεκλογές θ’ αποτελέσουν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές, ο κ. Μητσοτάκης τους χαρακτήρισε ως “εύκαμπτους”, “μαριονέτες”, σε “τιμή ευκαιρίας” και τόνισε πως “ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με κυβερνητικά πόστα”, αλλά και ότι η κυβέρνηση που είναι μειοψηφία νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους”, με άλλους να… πρωταγωνιστούν στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, άλλους σε διάφορα κρίσιμα νομοσχέδια και άλλους – φωτογραφίζοντας έτσι τους Παπαχριστόπουλο – Ζουράρι – να παραμένουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα και να στηρίζουν άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μη χάσουν την ευκαιρία.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του κ. Μητσοτάκη και κατά του προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζοντας ευθέως τον Νίκο Βούτση ως “κομματικό υπάλληλο” κι υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει απορρίψει και να επιστρέψει ως απαράδεκτες τόσο την επιστολή Τσίπρα για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής όσο και τις επιστολές των έξι βουλευτών.

Για τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ό,τι και να συμβεί τελικώς με τις βουλευτικές, στις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, κατά τις οποίες – εάν δεν προηγηθούν πάλι οι εθνικές – θα πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους φόρτωσαν, όπως είπε, τους πολίτες με φόρους και τους ταπείνωσαν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, συνέδεσε την ευρωκάλπη με τη στήριξη της κυβέρνησης στον Νίκολας Μαδούρο, τονίζοντας πως η πλειονότητα των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντίθετη.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι ο όρος “Βόρεια Μακεδονία” πρακτικά δεν θα ισχύσει και στην ουσία η Ελλάδα θα χάσει τον όρο “Μακεδονία”, δεδομένου πως στη συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά σε “βορειομακεδονικό” λαό και γλώσσα. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά και ότι θ’ αξιοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να μπορέσει να περιορίσει την έκταση των συνεπειών της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε, τέλος, την επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα και την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο ζήτημα της Θράκης και τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί “μειονότητας”. Έκλεισε δε την αναφορά του στο ζήτημα, προτρέποντας τον πρωθυπουργό ν’ αφήσει τα λεπτά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις