Κόσμος

Όταν τα “Πέντε Αστέρια” συνάντησαν τα “Κίτρινα Γιλέκα”

Μία συνάντηση με πολλαπλά μηνύματα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα “Κίτρινα Γιλέκα” και τα “Πέντε Αστέρια” την Τρίτη (5.2.2019) στο Παρίσι.

Από τα “Πέντε Αστέρια” στο ραντεβού με τα “Κίτρινα Γιλέκα” συμμετείχε ο αρχηγός και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο και το στέλεχος του κινήματος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα.

Το γραφείο τύπο του Ντι Μάιο τόνισε ότι “είναι πολλές οι θέσεις και οι κοινές αξίες που θέτουν στο επίκεντρο των αγώνων τους πολίτες, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία και το περιβάλλον”.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι “η συνάντηση έγινε σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού” και ότι “τις ερχόμενες εβδομάδες θα οργανωθεί μια νέα συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα”.

“Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις”, έγραψε ο Ντι Μάιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τα ιταλικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι στην συνάντηση με τα “Πέντε Αστέρια” συμμετείχε και ο Κριστόφ Σαλενσόν, μια από τις ηγετικές μορφές των “Κίτρινων Γιλέκων”, που έχει κάνει αναφορά και σε ενδεχόμενο “εμφυλίου πολέμου”.

Κάτι που αναμένεται να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στην Ιταλία, από την στιγμή που τα “Πέντε Αστέρια” έχουν πάντα υπογραμμίσει ότι αποκηρύττουν την χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας στην πολιτική και στην κοινωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ
Η πυρηνική εγκατάσταση «φρούριο» στο Φορντό στο Ιράν και το μόνο όπλο που μπορεί να την καταστρέψει
Η Φορντό, βαθιά προστατευμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους στόχους για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση καταστροφής πυρηνικών υποδομών
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του IRIB, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, στην Τεχεράνη 12