Συμβαίνει τώρα:
Στις 11 το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού
Κόσμος

Κίτρινα Γιλέκα: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που θα μπορεί να… απαγορεύει τις διαδηλώσεις!

Με ευρύτατη πλειοψηφία, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα ένα... αντιδιαδηλωτικό νομοσχέδιο που έχει στόχο τον περιορισμό βίαιων διαδηλώσεων σε απάντηση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται επί τρεις μήνες με κύριο εκφραστή το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων".

Παρά την κριτική ότι το νομοσχέδιο θα περιορίσει πολιτικές ελευθερίες, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την κάτω βουλή με 387 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 74 αποχές, χάρη στην άνετη πλειοψηφία του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν LREM (La Republique en marche).

Ο νόμος “ενάντια στον χουλιγκανισμό” μεταξύ άλλων, απαγορεύει από διαδηλωτές να κρύβουν τα πρόσωπά τους, δίνει στην αστυνομία ενισχυμένες εξουσίες να συλλαμβάνει ταραξίες στις διαδηλώσεις και χορηγεί στις τοπικές αρχές το δικαίωμα να απαγορεύει μεμονωμένες διαδηλώσεις.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι δεν πρόκειται για “νόμο του φόβου”, ούτε για ένα “νόμο των περιστάσεων”, αλλά για ένα “νόμο της κοινής λογικής” ενάντια “στους βανδαλισμούς” που εμποδίζουν τις διαδηλώσεις.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τώρα στην Γερουσία, αλλά η Εθνοσυνέλευση έχει τον τελικό λόγο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο