Πολιτική

Άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Στη Βουλή διαβιβάζεται αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.

Κατά πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ερευνώνται ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχει ο κ. Σαλμάς, και συγκεκριμένα για τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ήδη, η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο Κοινοβούλιο. Το αίτημα για άρση της ασυλίας υπέβαλε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, (ο ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά..

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η εισαγγελία διαφθοράς ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να προχωρήσει την ποινική έρευνα σε βάρος του. Παράλληλα συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
5
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη