Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Επιστρέφει στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό παρά τις απειλές

Επιστρέφει στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό παρά τις απειλές
photo Reuters

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Βενεζουέλα παρά τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο Γκουαϊδό μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλία, Ζαιχ Μπολσονάρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επεξεργάζεται τρόπο να επιστρέψει στη Βενεζουέλα στο σαββατοκύριακο. Όπως είπε, αύριο θα βρίσκεται στην Παραγουάη και ελπίζει ότι θα επιστρέφει στη Βενεζουέλα μέχρι την Δευτέρα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι αναμένει “την επίσκεψη του αγαπητού φίλου, του προέδρου Χουάν Γκουαϊδό, στο προεδρικό μέγαρο”. Η Παραγουάη είναι μία από τις χώρες που έχουν τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Χουάν Γκουαϊδό στη Μπραζίλια, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διαλόγου με την κυβέρνηση Μαδούρο αν συζητηθεί το θέμα των εκλογών.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Μπολσονάρου, ο τελευταίος τον χαρακτήρισε “ελπίδα για την αποκατάσταση μιας ελεύθερης, δημοκρατικής και ευημερούσας Βενεζουέλας”.

Όσον αφορά τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα τις δικαιολόγησε λέγοντας πως “είναι αναγκαίες για να μην ληστέψουν τα πάντα στη Βενεζουέλα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις